Alegerea unui aparat de aer conditionat

Foarte multi dintre voi sunt posesorii unui aparat de aer conditionat, insa s-ar putea sa va aflati deja in cautarea altuia din diverse motive, iar acestea pot fi dintre cele mai variate. Cand va aflati in postura asta, primul gand care va vine in minte este cat v-ar putea costa un aparat nou si performant. Acum este momentul in care incepeti sa cautati cel mai bun produs care sa fie pe placul dumneavoastra din punct de vedere al raportului calitate/pret. Odata ajunsi in punctul acesta va veti orienta catre mediul online sau catre un specialist ca sa aflati cele mai bune branduri din aceasta categorie.

Branduri sunt multe, dar precis vei afla multe lucruri despre fiecare in parte si in cele din urma vei lua decizia singur in functie de criteriile proprii. In mediul online clientii impartasesc tot felul de experiente, insa, de foaret multe ori nu te poti increde in cele citite pe forum-uri deoarece firmele direct implicate pot plati oameni care sa se ocupe intocmai de partea aceasta si sa scrie foarte multe review-uri la produsele stabilite. 

Cel mai simplu ar fi sa apelezi la un specialist care are o experienta in acest domeniu si care iti poate expune atat partile pozitive, cat si pe cele negative. In acest sens vei fi sigur ca persoana in cauza nu are un interes direct in a vinde un anumit brand sau un anumit tip de produs.

Cei mai multi dintre noi iau in calcul un aparat de aer conditionat doar pentru racirea casei, insa ar trebui sa va ganditi si la incalzirea ei, mai ales ca multe dintre aparatele de aer conditionat actuale au si functia de incalzire. Un alt element important in alegerea aparatului de aer conditionat este temperatura pana la care poate urca/cobori aparatul. Acestea influenteaza consumul in functie de conditii si trebuie sa aflati cam cat consuma in medie atat cand e vorba de incalzire, cat si atunci cand optati pentru functia racire.

Pastrarea aerului la un nivel optim din punct de vedere al umiditatii este un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere. Functia de dezumidificare contribuie in mod vizibil la confortul dumneavoastra, chiar daca la prima vedere poate parea un lucru banal. Nu trebuie sa scapati din vedere faptul ca elementele care tin de mediul extern va influenteaza de la dispozitie pana la desfasurarea actiunilor intr-un mod eficient si productiv.
Interesati-va si ce filtru are aparatul de aer conditionat pe care doriti sa il cumparati deoarece filtrele pentru praf si micoorganisme pot impiedica producerea reactiilor alergice si a diferitelor boli ale cailor respiratorii, dar nu numai.


Aparatul trebuie sa fie achizitionat special pentru mediul in care doriti sa il amplasati, adica nu puteti cumpara un aparat rezidential daca doriti sa il instalati intr-un birou de 50 mp. Aparatele sunt special concepute pentru a face fata pentru o anumita structura si o anumita directie. Sunt elemente pe care le puteti afla atat de la un specialist, cat si la fata locului intr-un magazin de specialitate.